Η ΕΛΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΛΑΔΙ

DIAMONDΌλοι οι Ελαιώνες μας έχουν αποκλειστικά ελαιόδεντρα με την Κορωνέικη ποικιλία. Η υπέροχη γεύση και υφή της, της έχουν δικαίως δώσει τον χαρακτηρισμό της «βασίλισσας της ελιάς», προσφέροντάς μας ένα πολύ αξιέπαινο τελικό προϊόν. Η συγκομιδή ξεκινά νωρίς , όταν οι ελιές είναι άγουρες, μικρές και πράσινες. Οι άγουρες ελιές μας προσφέρουν λάδι χαμηλής οξύτητας, πολύ πλούσιο σε αντιοξειδωτικά και πολυφαινόλες, θρεπτικά συστατικά υψηλής αξίας καθιστώντας το ελαιόλαδο κορυφαίο τρόφιμο και απαραίτητο για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού και του οργανισμού μας γενικά.
Το λάδι από Κορωνέικες ελιές, έχει φρουτώδη γεύση, με ελαφρύ ευχάριστο κάψιμο, μια απαλή επίγευση και μια ανεπαίσθητη πικράδα.
Η παραγωγή ξεκινά ελάχιστες ώρες από την ώρα της συγκομιδής των ελιών και πάντα εντός της ίδιας ημέρας, με ψυχρή εξαγωγή , σε χαμηλές θερμοκρασίες και χωρίς χρήση νερού. Αυτή η διαδικασία έχει ως αποτέλεσμα μικρότερη παραγωγή, μεγαλύτερα κόστη, αλλά εξαιρετική ποιότητα ,γιατί το λάδι παραμένει πλούσιο σε θρεπτικά στοιχεία, με ανώτερες οργανοληπτικές ιδιότητες. Επιπρόσθετα η ψυχρή εξαγωγή , καθιστά δυνατή την χαμηλή οξύτητα των προϊόντων, ένα από τα πιο βασικά ποιοτικά χαρακτηριστικά του λαδιού. Το επίπεδο οξύτητας παραμένει εξαιρετικά χαμηλό καθόλη την διάρκεια της ζωής των λαδιών μας λόγω της συσκευασίας που χρησιμοποιούμε.

ΜΕΡΙΚΕΣ ΠΡΟΣΘΕΤΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Εξαγωγή εν ψυχρώ: Οι ευρωπαϊκοί κανονισμοί απαιτούν ότι η ελαιοποίηση πρέπει να γίνεται κάτω από τους 27c για να χαρακτηριστεί ένα ελαιόλαδο ψυχρής εξαγωγής .Μεγαλύτερες θερμοκρασίες αλλοιώνουν πολλά χαρακτηριστικά του ελαιολάδου.
Η παραγωγή του ελαιολάδου μας γίνεται αυστηρά σε θερμοκρασία 23 βαθμών celcius,  στο Ελαιοτριβείο δύο φάσεων του Αρη Χριστόπουλου στο Αριοχώρι, που διαθέτει πιστοποίηση ΠΟΠ και ΒΙΟ.
Οξύτητα: Η ανάλυση της οξύτητας μας δείχνει το ποσοστό του ελαϊκού οξέος που βρίσκεται μέσα στο λάδι και πληροφορίες για την ποιότητα των ελιών που χρησιμοποιήθηκαν.
Σύμφωνα με την οξύτητα, το ελαιόλαδο χαρακτηρίζεται ως  Έξτρα Παρθένο Ελαιόλαδο (Extra Virgin Olive Oil) αν η οξύτητα είναι <0,8%
Το δικό μας ελαιόλαδο είναι οξύτητας 0,2% mg ± 0,05
Συσκευασία: Ένας από τους μεγαλύτερους εχθρούς του λαδιού, είναι το φως. Αν το λάδι εκτεθεί στο φως, μέσα σε δύο μόλις μήνες πιθανόν , θα αρχίσει η οξείδωση, η οποία αλλοιώνει εντελώς τα γευστικά αλλά και τα θρεπτικά χαρακτηριστικά του, και το καθιστά ακατάλληλο για κατανάλωση.
Το δικό μας λάδι συσκευάζεται είτε σε δοχεία με λευκοσίδηρο ή σε πήλινες φιάλες ή σε γυάλινες φιάλες που προστατεύονται από χάρτινη ή ξύλινη συσκευασία.

Σημεία κεντρικής διάθεσης:

  1. Σ.Πετρουλα 3 Άνω Λιόσια Αττικής
  2. Αριοχώρι Μεσσηνίας
  3. Β. Τσορλίνη 26 Θεσσαλονίκη

Τηλέφωνα επικοινωνίας και ΦΑΞ: 2102482276 & 6944543198

Email: nikos@krimfarm.gr

health claim